Emigrare 2019: Tot mai mulți români pleacă la antrenat în Orientul Mijlociu

antrenori plecati la munca

Dacă în urmă cu 20 de ani, tendința românilor era aceea de a pleca la cules de căpșuni în Spania, în 2019 nu mai este deloc așa. Tot mai multi romani s-au orientat catre tari din Orientul Mijlociu, si practica slujbe precum ospatari, antrenori de fotbal sau barmani. Cum este viata in Arabia Saudita sau in Emiratele Arabe? Vom afla chiar de la ei.

“Este mult mai bine ca in Romania. Aici au reguli stricte, dar castigi poate de 20 ori mai mult ca in tara noastra. Sunt fericit cu alegerea mea” – Vlad Gojman, ospatar.

“Nu pot sa zic ca m-am acomodat, desi sunt aici de vreo 2 ani. Sotia mea a ramas in tara sa aiba grija de copii, iar eu sunt aici la munca. Castig binisor si nu pot sa spun ca ma spetesc cu munca” – Laurentiu Reghecampf, antrenor in Emiratele Arabe.

“Eu sunt mai nebun asa de fel. Ma mai imbat, mai fac prostii, dar aici nu prea ai voie sa faci nimic. Am fost si arestat de vreo doua ori pentru ca mi-am dat pantalonii jos in public, dar le-am spus ca din cauza caldurii. Este foarte cald aici. Si m-au crezut fraierii” Marius Sumudica, tehnician in Arabia Saudita.

Ca ei sunt multi alti romani ce s-au stabilit in aceste tari care sunt intr-o continua crestere. Spre exemplu, un bucurestean pe nume Cosmin Olaroiu (49), a stat 10 ani in Orient si a reusit sa isi deschida o shaormerie. Apropiatilor insa, le-a spus ca este antrenor de fotbal.

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.